Hoppa till innehåll

Kompetensmatchning.se

Test- och demonstrationsplattform för kompetensutveckling

Plattformen utvecklades initialt med fokus på fordonsindustrin i Göteborg, och de behov av kompetensutveckling som identifierades på grund av omställningen till elfordon. Efter det initiala projektet har plattformen pivoterat till att bli en testbädd för den digitala infrastrukturen, för att testa automatiserade lösningar och ha en skarp testyta för pilotprojekt. Kompetensmatchning.se är utvecklat av det statligt ägda forskningsinstitutet RISE (Research Institutes of Sweden AB) i samverkan med Västra Götalandsregionen och Business Region Göteborg. RISE erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

Vilket problem löser produkten?

Kompetensmatchning.se erbjuder en marknadsplats för kompetensutveckling där arbetsgivare och utbildningsanordnare kan samverka kring kompetens- och utbildningsbehov för yrkesverksamma.

Vem kan ha nytta av produkten?

Kompetensmatchning.se är användbart för företag eller organisationer som har behov av eller jobbar med kompetensutveckling för yrkesverksamma. Den är också användbar för aktörer som har tillgång till stora mängder strukturerad data och vill kunna testa idéer och behov i en skarp miljö.

Licens
EUPL v1.2