Hoppa till innehåll

JobAd Links

Samlar, organiserar och länkar till jobbannonser från arbetsmarknadens aktörer

API:et JobAd Links har utvecklats genom ett samarbete med Sveriges största annons- och matchningsaktörer som fritt delar med sig av jobbannonsdata i ett gemensamt digitalt ekosystem. JobAd Links är ett sök-API med stöd för fritextsökning och filter. Det ger tillgång till praktiskt taget alla jobbannonser på marknaden och möjliggör för användare att söka bland hela arbetsmarknadens utbud av annonser.

Hur går det till?

Annonserna samlas in och görs om till en gemensam standard för att kunna anpassas till flera tjänster. De berikas sedan med yrkes- och branschkoder, samt övriga metadata som behövs för att göra annonserna sökbara och maskinellt matchningsbara. Annonstexten reduceras så att endast ett par meningar görs tillgängliga – detta i enlighet med principen back-to-source, att föra trafiken tillbaka till ursprungskällan.

Vilket problem löser produkten?

API:et JobAd Links genererar ytterligare 30% unika annonser, utöver de som publiceras på Platsbanken. Det gör det enklare för användare att söka bland hela arbetsmarknadens utbud av annonser, oavsett plattform. API:et hanterar och markerar även dubbletter, vilket varit ett problem för många användare.

Vem kan ha nytta av produkten?

Alla som vill ha tillgång till jobbannonser från hela marknadens utbud, exempelvis för matchningstjänster eller för forskning och statistik.