Hoppa till innehåll
04 Juli 2024

Unionen matchar studenter mot potentiella jobb med hjälp av JobTechs API:er

Med 700 000 medlemmar är Unionen Sveriges största fackförbund för tjänstemän. Men hur stöttar de egentligen studenter som är på väg ut i arbetslivet? Vi träffade Jenny Kölemo, projektledare för Unionen Student, för att få veta mer om arbetet med att hjälpa studenter att ta steget från plugg till jobb. I fokus står den nya tjänsten Yrkesradarn, som använder API:er från JobTech Development för att matcha studenter mot potentiella yrken och jobbannonser.

Yrkesradarn är uppbyggd på så sätt att studenten först fyller i aktuell skola och utbildning och sedan presenterar tjänsten vilka yrken som matchar utbildningen - det är ofta fler än vad man kan tro. Unionen använder sig av JobSearch och JobEd Connect. Vidare används även Jobtech Taxonomy (yrkesbeskrivningar) för att beskriva de yrken som presenteras.

JobTech Developments API:er tillsammans med API:er från SCB och Skolverket utgör hela grunden till Yrkesradarn, och Unionen har planer på att utveckla tjänsten framöver med hjälp av fler av JobTech Developments komponenter.

"Kort sagt, ett väldigt bra samarbete som vi gärna ser en fortsättning på i vår fortsatta utveckling av Yrkesradarn", säger Jenny Kölemo, som är projektledare för Unionen Student.

Mer om vårt samarbete

Läs mer om vårt samarbete med Unionen och lär dig mer om Yrkesradarn här.