Hoppa till innehåll
20 Juni 2022

Summering av ”Lösningar för offentlig sektor”

Så blev det äntligen av, efter cirka två års ständig framflyttning på grund av pandemin, kom då dagen D när konferensen ägde rum fysiskt på Kistamässan den 8-9 juni 2022, med temat om hur Sveriges offentliga sektor ska bli mer effektiv och möta samhällsmedborgarens behov med hjälp av digitaliseringslösningar.

Aktuella och relevanta ämnen diskuterades på och utanför scenen under två intensiva dagar med politiker och en mängd andra profilstarka företagsledare som talare inom både näringslivet och den offentliga sektorn vilket bidrog till den spännande mixen av ämnen och infallsvinklar.

Förutom vår medverkan som utställare bland 150 st andra, var även vår egen teknikguru Jonas Södergren på scenen och berättade om JobTechs erbjudande där vi bland annat visade hur man som kommun kan se vilka de mest efterfrågade kompetenserna har varit under en viss period baserat på historiska annonser data. Jonas betonade även vikten av öppna APIer som skapar förutsättning för samverkan.

Den kanske allra viktigaste behållningen var känslan av den fysiska samvaron som människor saknat under lång tid och det bidrog till en härlig atmosfär som kändes ända in i vår monter. Vi upplevde att våra utställarvänner var extra nyfikna på vilka JobTech var och många intressanta diskussioner blev det med dom och andra besökare.

Vi på JobTech känner oss nöjda med dessa två dagar, då vi har haft tillfälle att sprida kännedom om vår verksamhet och även lärt känna andra intressanta kolleger och besökare i branschen.