Hoppa till innehåll

API:er

Här presenterar vi all den öppna data som du kan använda helt fritt. Öppna data är information som finns tillgänglig för vem som helst att använda, återanvända och dela med sig av, så att andra kan utveckla den och skapa nytta för fler. Hör gärna av dig med synpunkter och förslag på information som du vill att Arbetsförmedlingen publicerar som öppna data till JobTech Development.

Våra APIer är öppna för alla att använda och utveckla emot, men vi vill att du ansöker om en API nyckel. Främsta anledningen till det är att vi gärna vill kunna kontakta dig om vi har driftproblem eller behöver informera om något annat. Hur du ansöker om API nyckel varierar lite beroende på vilket API det handlar om, men du hittar alltid informationen under respektive API.


Job Search

Job Search API är en sökmotor för alla nuvarande jobbannonser från Platsbanken. Målet är att skapa ett enkelt men ändå mångsidigt API som ska passa alla som bygger alla slags applikationer som innehåller data från jobbannonser.

JobAd Enrichments

JobAd Enrichments API extraherar relevant arbetsmarknadsdata från platsannonstexter, vilket gör det möjligt att automatiskt se vad arbetsgivarna behöver eller efterfrågar hos arbetssökande.

Job Stream

JobStream API är för er som bygger applikationer och behöver förvara alla annonser lokalt. Med JobStream kan du hämta alla förändringar i annonserna en gång/minut. Nya, borttagna eller uppdaterade annonser

Historical Jobs

Ett dataset innehållande jobbannonser publicerade på Platsbanken från 2006 till och med 2019

Taxonomi

JobTech Taxonomy innehåller data som vanligtvis används inom arbetsmarknaden och Arbetsförmedlingen. Datan består av begrepp som bedöms vara relevanta för matchning mellan lediga jobb och arbetssökande.

Yrkesprognoser

Yrkesprognos APIet innehåller 1 och 5 åriga prognoser.